ПРИВРЕДНИЦИ ИДЕЈЕ, ВЛАДА КРЕДИТЕ

Начелник општине Бранислав Миковић позвао је јуче невесињске привреднике и све заинтересоване грађане да дају своје идеје и предложе развојне пројекте који би били финансирани кредитним средствима Владе РС и општине Невесиње.

На састанку који је одржан у Великој сали Општине Невесиње Миковић је упознао директоре приватних предузећа и представнике мјесних заједница са закључцима сједнице Владе РС која је недавно одржана у Требињу на којој су најављене значајне инвестиције у општинама источне Херцеговине.
Подсјећамо, Влада РС је донијела одлуку да из Фонда за развој издвоји 50 милиона КМ и намјенски их усмјери у источне Херцеговину за инфраструктуру и подршку запошљавању.Предвиђено је да Влада РС за развојне пројекте обезбиједи 70% средстава, док би 30% учешћа имале општине, односно потенцијални инвеститори.
Начелник Миковић је истакао да општина Невесиње у наредном периоду може рачунати и на додатна средства од продаје Телекома РС и Нафтне индустрије РС.Он је појаснио да ће то бити повољни кредити са роком отплате од 7 до 10 година уз грејс период од једне до двије године и са каматном стопом до 5 %.
Учесници јучерашњег састанка су сагласни да невесињски привредници треба да кандидују пројекте који би обухватили ресурсе са којима је општина препознатљива у региону и да би потенцијалне инвестиције требало усмјерити у области дрвопрераде, воћарства, производње љекобиља и за развој еко-туризма и услужних дјелатности.

Komentariši