УРЕЂЕЊЕ ГРАДА ПО ДОМАЋЕМ РЕЦЕПТУ

На прекјучерашњој сједници СО Невесиње одборници су разматрали идејно рјешење пројекта за уређење ужег градског језгра

Комисије за утврђивање пројектног задатка, координацију и усмјеравање активности на реализацији пројекта уређења трга, главне улице и парка на прошлој сједници информисала одборнике да се на конкурс за израду идејног рјешења није јавио довољан број стручних институција, поново је актуелизован пројекат који је урадила Стручна служба за урбанизам општине Невесиње. Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено – комуналне послове Милош Капор детаљно је одборницима предочио идејно рјешење пројекта уређења ужег градског језгра, а одборници у дискусији нису имали већих примједби и са 13 гласова „за“ подржали су ово рјешење.

На сједници је усвојена Одлука о начину и условима јавне продаје неизграђеног грађевинског земљишта у државној својини.Извјестилац Милош Капор је подсјетио на законске одредбе према којима је обавезно провођење лицитационог поступка, а затим и евентуалне непосредне погодбе.
Одборници су донијели и Одлуку о одређивању мјеста експлоатације пијеска, шљунка и камена.Експлоатација ових сировина вршиће се на локалитетима Мачипоља,Хумчана, Сопиља, Морина и на мјесту старог каменолома у Бојиштима.У Одлуци је прецизирано да општина без накнаде може користити ове сировине за уређење и реконструкцију локалних путева.
На крају сједнице Ђурђа Зубац је поставила одборничко питање у којем је тражила информацију о томе да ли је Влада РС уплатила новац за потрошену електричну енергију током минулог рата.

Komentariši