УНИВЕРЗИТЕТСКЕ ИГРЕ 2007

Od 08-10. juna 2007. po četvrti put održane su Univerzitetske sportske igre (USIG) Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Takmičenje studenata u malom fudbalu, košarci, odbojci, stonom tenisu i šahu. Domaćin je bio grad Doboj, odnosno Savez studenata Saobraćajno-tehničkog fakulteta Doboj.

„Četrnaest studenata Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje, odazvala se pozivu Saveza studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu (SSUIS) i prisustvovala ovoj manifestaciji. Da li zbog činjenice da je STF Doboj najmlađi član našeg Univerziteta, što pretpostavlja da njihovi studenti, tačnije Savez studenata, nemaju iskustva sa organizacijom ovakvih skupova, većina  učesnika sa svih fakulteta koji su učestvovali, a među njima i mi, nismo zadovoljni organizacijom. Sve nam je bilo jasno na samom otvaranju igara kada je domaćin pokazao da ne zna puni naziv našeg fakulteta. Ogromne propuste organizator je napravio prije svega u sportskim takmičenjima, zatim ishrani učesnika kao i organizovanju dešavanja zabavnog karaktera“, rekao nam je po povratku iz Doboja Simo Bošković student FPM Trebinje, uz napomenu da se pozivu da prisustvuje USIG-u odazvalo 15 od 18 fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

„Studentska organizacija Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje je prijavila učešće u četiri sporta, a naše drage kolege organizatori napravili su takav raspored takmičenja da su naši takmičari morali u roku od sat vremena nastupati u svim prijavljenim sportovima. Naime, usled malobrojnosti sve sportove su trebali odigrati skoro isti studenti. Zbog preklapanja termina smo u startu odustali od takmičenja u košarci. Prvo takmičenje na koje smo izašli bila je odbojka gdje smo se sastali sa Fakultetom za spoljnu trgovinu iz Bijeljine. Studenti FPM Trebinje od svog osnivanja 1995. prisustvuju sličnim manifestacijama, ali sa takvim „sportistima i fer-plejom“ se još nismo sreli. Dok su studenti „Menadžmenta“ vodili u bolnicu jednog od odbojkaša protivničke ekipe, zbog njegove povrede zadobijene tokom utakmice od njihovog igrača, koja je zbog toga i prekinuta, gore pomenuti „sportisti“ su se svojski potrudili da okončaju utakmicu za zelenim stolom u svoju korist. Mišljenja smo da je kolegijalnost i zdravlje kolege iz Bijeljine daleko bitnije od jedne odbojkaške utakmice. U fudbalu u takmičenju po grupama, takođe smo se sastali sa Fakultetom za spoljnu trgovinu iz Bijeljine (finalistom turnira) i odigrali 0:0, da bi potom dobili Poljoprivredni fakultet Istočno Sarajevo rezultatom 4:1. Četvrtfinalnu utakmicu smo izgubili 3:1 od Fakulteta fizičke kulture Pale (pobjednikom turnira), i na kraju zauzeli peto mjesto od 15 učesnika. U stonom tenisu prolaz u polufinale ostvarili smo pobjedom nad Pedagoškim fakultetom Bijeljina, a potom izgubili od ST Bijeljina (takođe pobjednikom turnira), zauzeli smo  četvrto mjesto od 12 učesnika. Za razliku od svojih kolega odbojkaša, stono-teniska ekipa ST Bijeljina je pokazala šta je pravi sportski duh. Na kraju možemo i moramo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima s obzirom da smo igrali po pravilima i propozicijama (fudbal i stoni tenis) koja nikom od učesnika nisu bila poznata niti sasvim jasna. Ipak da je na ovakvim manifestacijama bitno druženje i zabava pokazale su naše koleginice i kolege iz Istočnog Sarajeva (Mašinski fakultet i Elektrotehnički fakultet), Bijeljine (Pedagoški fakultet), te predstavnici Mašinskog fakulteta Banja Luka, sa kojima ćemo nadamo se, nastaviti dobre odnose i druženje već na Studentskim danima u Trebinju (30. juna i 1. jula)“, dodao je Simin kolega sa fakulteta, Dragiša Kovačević.

Na kraju su uglas dodali da je na sve studente FPM Trebinje odličan utisak ostavio fenomenalan ambijent i osoblje kafe bara „Rupa“ (atmosfera, gosti i sam objekat je totalna suprotnost nazivu), kao i posjeta Dobojskoj tvrđavi. Zahvalili su se Jeleni Jugović (predsjednici SSUIS), svim koleginicama i kolegama zbog kojih su bez obzira na sve ponijeti dobre utiske iz Doboja i naravno Voji Vukoviću–vozaču koji ih je „trpio“ tri dana.

Komentariši