УГОВОР ЗА “ТРЕБИЊЕ РЕСОРТ” БИЋЕ ПОТПИСАН ДО КРАЈА МАЈА

 

Ових дана на нашу мејл адресу пристигло је неколико писама са сличном садржином у којима грађани Требиња траже одговор на питање шта се деслико са Гринфилд туристичким инвестиционим пројекто под радним називом "Требиње Ресорт" који би требао да се изводи на подручју Волујсца у близини нашег града. Познато је да се крајем 2006. године представници Општине Требиње и словеначке Групе  Хостинг за крај јануара 2007. године најавили потписивање уговора вриједног око 470 милиона евра, чиме би се створили услови за почетак активног рада на развоју пројекта у смисли планирања, израде мастер плана,  feasibility студије пројектовање и промјене просторно-планских докумената, након чега би отпочели грађевински радови. До данашњег дана уговорјош није потписан, а то је био повод да контактирамо Петера Весенјака, генералног директора Групе Хостинг, не би ли сазнали више детаља у вези са овим веома значајним пројектом за општину Требиње.

 "Истина је да је од стране руководства Општине Требиње и Групе Хостинг на састанцима у другој половини прошле године планирано постписивање главних уговора, за успостављање пословне сарадње у развоју пројекта под радним називом "Требиње Ресосрт", до краја јануара 2007 године. У међувремену радне групе представника Општине и Групе Хостинг активо су вршиле усклађивање Уговора о пословној сарадњи и Уговора о оснивању заједничког предузећа, које ће наступати као инвеститор Пројекта. Исто тако смо у том периоду требали придобити мишљење и сагласнот Министарства правде и државног одвјетништва РС у БИХ, па је то разлог што се са потписивањем уговора касни", објашњава Петер Весењак и наставља:

"Општина и Хостинг су ускладили Уговоре и исто тако придобили смо дио потребних мишљења и сагласноти. Стручна екипа наше фирме и даље активно ради припрему стручних подлога и анализа за развој пројекта у складу са већ презентованим концептом. Ових дана усклађујемо са Општином термин за сазив Скупштине Општине Требиње која прије потписивања треба прихватити предложене Уговоре и у истом термину након прихватања позитивне одлуке на Скупштини општине планирали смо и само потписивање уговора.

Према нашим информацијам које су нам дате од стране руководства Општине засједање СО Требиње одржаће се у овом мјесецу" каже Весењак.

Генерални директор Групе Хостинг истакао је да је у питању велики и сложен пројекат, те да се у оваквим случајевима од прве идеје до почетка градње чека и по неколико година испуњених са пуно озбиљног, стрпљивог и префесионалног рада који се очекује од Групе Хостинх,а ли уз активну подршку Општине Требиње и шире заједнице.

ВЕБ ПОРТАЛ ТРЕБИЊЕ ДАНАС

2 komentara

  1. Kao prvo, “bre” se nije govorilo u Gacku, kao drugo, ja ne napadam tebe licno, nego sam iznijela svoj komentar. Kao trece, ja LICNO I PERSONALNO jos iz djetinjstva poznajem Dragana Papovica, i reci cu to svugdje i ovdje na bloggeru i u Gacku i na kraju svijeta. Da je sve kako treba ne bi ga privodili. Prema tome, zasto mene vrijedjas? Ja o tebi nista nisam rekla.

Komentariši