НЕЗАПОСЛЕНОСТ НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ

Разматрање извјештаја о раду општинске борачке организације у прошлој години и програм рада за 2007.годину биле су основне теме јуче одржане сједнице Скупштине Борачке организације Невесиње.

Говорећи о најзначајнијим активностима локалног удружења бораца у 2006.години предсједник Скупштине Жарко Радовановић је као значајно истакао то што су проведени избори у свим мјесним одборима, а представници невесињске организације преко регионалних одбора активно су учествовали у изради Нацрта закона о правима бораца одбрамбено-отаџбинског рата.Као главни проблеми ове популације истакнути су незапосленост и неријешено здравствено осигурање. Позитивни помаци у прошлој години остварени су кроз доношење новог закона о правима бораца и стипендирање студената породица погинулих бораца.
У програму рада за 2007.годину као главни циљеви су наведени очување РС и њених институција, афирмација статуса борачке организације као организације од јавног интереса, побољшање статусног положаја борачких категорија, стамбено збрињавање, његовање слободарских традиција српског народа и обиљежавање значајних датума из протеклог рата.
Финансијски план организације у овој години урађен је на основу одобрених средстава из буџета општине у износу од 52.000 КМ. Планом Министарства рада и борачко-инвалидске заштите у овој години предвиђена је изградња 4 стамбене јединице и 60.000 КМ за једнократна давања према критеријумима које утврди Борачка организација.
На јучерашњој сједници разматрана је и актуелна политичка ситуација у РС и БиХ при чему је дата подршка захтјевима Покрета невладиних асоцијација СПОНА

Komentariši