БИЛЕЋА – У НАПУШТЕНОЈ ЧАТРЊИ НАЂЕНО УГИНУЛИХ 56 СВИЊА

ТРЕБИЊЕ, 27. АПРИЛА (СРНА) – У селу Заушје, шест километара сјеверно од Билеће, комунална полиција је у напуштеној чатрњи за воду нашла 56 угинулих свиња за које се претпоставља да су биле заражене свињском кугом, потврдио је Срни начелник полиције у Билећи Милорад Војновић.

Након пријаве која је упућена полицијској станици, јуче су на лице мјеста изашли ветеринарски и санитарни инспектор, чланови цивилне заштите и комуналне полиције, који су извадили угинуле свиње, спалили их и закопали, а простор око чатрње дизинфиковали.

"С обзиром да је већина свиња имала модру боју, ветеринари вјерују да је ријеч о свињској куги, а полиција трага за власником свиња и лицима која су их убацила у чатрњу" – каже Војновић.

Поводом појаве свињске куге у Билећи начелник те херцеговачке општине Миладин Самарџић данас је позвао власнике свиња да вакцинишу ове животиње и да евентуално угинуће пријаве надлежним инспекцијама.

Ветеринарски завод у Мостару потрвдио је да је недавно угинула свиња на фарми приватног предузећа "Братић комерц" била заражена овом болешћу.

1 komentar

Komentariši