ХЕРЦЕГОВИНА

ПРЕГЛЕД АКТУЕЛНИХ ДЕШАВАЊА У ИСТОЧНОЈ ХЕРЦЕГОВИНИ. ПИШИТЕ НАМ НА starahercegovina@yahoo.com

14.06.2007.

УНИВЕРЗИТЕТСКЕ ИГРЕ 2007

Od 08-10. juna 2007. po četvrti put održane su Univerzitetske sportske igre (USIG) Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Takmičenje studenata u malom fudbalu, košarci, odbojci, stonom tenisu i šahu. Domaćin je bio grad Doboj, odnosno Savez studenata Saobraćajno-tehničkog fakulteta Doboj.


„Četrnaest studenata Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje, odazvala se pozivu Saveza studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu (SSUIS) i prisustvovala ovoj manifestaciji. Da li zbog činjenice da je STF Doboj najmlađi član našeg Univerziteta, što pretpostavlja da njihovi studenti, tačnije Savez studenata, nemaju iskustva sa organizacijom ovakvih skupova, većina  učesnika sa svih fakulteta koji su učestvovali, a među njima i mi, nismo zadovoljni organizacijom. Sve nam je bilo jasno na samom otvaranju igara kada je domaćin pokazao da ne zna puni naziv našeg fakulteta. Ogromne propuste organizator je napravio prije svega u sportskim takmičenjima, zatim ishrani učesnika kao i organizovanju dešavanja zabavnog karaktera“, rekao nam je po povratku iz Doboja Simo Bošković student FPM Trebinje, uz napomenu da se pozivu da prisustvuje USIG-u odazvalo 15 od 18 fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

„Studentska organizacija Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje je prijavila učešće u četiri sporta, a naše drage kolege organizatori napravili su takav raspored takmičenja da su naši takmičari morali u roku od sat vremena nastupati u svim prijavljenim sportovima. Naime, usled malobrojnosti sve sportove su trebali odigrati skoro isti studenti. Zbog preklapanja termina smo u startu odustali od takmičenja u košarci. Prvo takmičenje na koje smo izašli bila je odbojka gdje smo se sastali sa Fakultetom za spoljnu trgovinu iz Bijeljine. Studenti FPM Trebinje od svog osnivanja 1995. prisustvuju sličnim manifestacijama, ali sa takvim „sportistima i fer-plejom“ se još nismo sreli. Dok su studenti „Menadžmenta“ vodili u bolnicu jednog od odbojkaša protivničke ekipe, zbog njegove povrede zadobijene tokom utakmice od njihovog igrača, koja je zbog toga i prekinuta, gore pomenuti „sportisti“ su se svojski potrudili da okončaju utakmicu za zelenim stolom u svoju korist. Mišljenja smo da je kolegijalnost i zdravlje kolege iz Bijeljine daleko bitnije od jedne odbojkaške utakmice. U fudbalu u takmičenju po grupama, takođe smo se sastali sa Fakultetom za spoljnu trgovinu iz Bijeljine (finalistom turnira) i odigrali 0:0, da bi potom dobili Poljoprivredni fakultet Istočno Sarajevo rezultatom 4:1. Četvrtfinalnu utakmicu smo izgubili 3:1 od Fakulteta fizičke kulture Pale (pobjednikom turnira), i na kraju zauzeli peto mjesto od 15 učesnika. U stonom tenisu prolaz u polufinale ostvarili smo pobjedom nad Pedagoškim fakultetom Bijeljina, a potom izgubili od ST Bijeljina (takođe pobjednikom turnira), zauzeli smo  četvrto mjesto od 12 učesnika. Za razliku od svojih kolega odbojkaša, stono-teniska ekipa ST Bijeljina je pokazala šta je pravi sportski duh. Na kraju možemo i moramo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima s obzirom da smo igrali po pravilima i propozicijama (fudbal i stoni tenis) koja nikom od učesnika nisu bila poznata niti sasvim jasna. Ipak da je na ovakvim manifestacijama bitno druženje i zabava pokazale su naše koleginice i kolege iz Istočnog Sarajeva (Mašinski fakultet i Elektrotehnički fakultet), Bijeljine (Pedagoški fakultet), te predstavnici Mašinskog fakulteta Banja Luka, sa kojima ćemo nadamo se, nastaviti dobre odnose i druženje već na Studentskim danima u Trebinju (30. juna i 1. jula)“, dodao je Simin kolega sa fakulteta, Dragiša Kovačević.

Na kraju su uglas dodali da je na sve studente FPM Trebinje odličan utisak ostavio fenomenalan ambijent i osoblje kafe bara „Rupa“ (atmosfera, gosti i sam objekat je totalna suprotnost nazivu), kao i posjeta Dobojskoj tvrđavi. Zahvalili su se Jeleni Jugović (predsjednici SSUIS), svim koleginicama i kolegama zbog kojih su bez obzira na sve ponijeti dobre utiske iz Doboja i naravno Voji Vukoviću–vozaču koji ih je „trpio“ tri dana.

14.06.2007.

ДАРОВИ ЗА БИБЛИОТЕКУ У НОВОМ ГОРАЖДУ

Novo Goražde-Biblioteka «Božidar Goraždanin», koja je formirana početkom ove godine u opštini Novo Goražde, u fazi je kompletiranja knjižnog fonda, jer se, praktično, krenulo iz početka, od dvije školske biblioteke. Po riječima direktora biblioteke Bobane Nešković uporedo sa nabavkom novih knjiga, uz pomoć opštine Novo Goražde, vrši se adaptacija prostorija biblioteke, koja nosi ime Božidara Goraždanina, značajnog po tome što je u crkvi «Svetog Đorđa» u Donjoj Sopotnici između 1519. i 1523. godine organizovao i rukovodio prvom štamparijom na prostorima današnje Bosne i Hercegovine, a drugom na Balkanu. Tako je, praktično, ova Biblioteka jedna od najmlađih u Republici Srtpskoj, mada svoje korijene vuče od najstarije štamparije na ovim našim prostorima.
Neškovićeva kaže da su brojni darodavci Biblioteci poklonili veliki broj knjiga, a jedan od posljednjih i značajnijih je kraljevački humanista Milić Rašović, veliki prijatelj opštine Novo Goražde koji je, uz pomoć kraljevačkih preduzeća «Publik pres», «Osa» i «Mak-di», te članova svoje poropice, darivao oko 100 knjiga, od kojih veliki broj najnovijih izdanja.

14.06.2007.

НА ТЈЕНТИШТУ ОБИЉЕЖЕНА 64. ГОДИШЊИЦА БИТКЕ НА СУТЈЕСЦИ

Tjentište- U organizaciji Odbora za obilježavanje značajnih događaja iz istorije oslobodilačkih ratova, a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske, na Tjentištu je danas, na dan proboja neprijateljskog obruča 1943. godine, svečano obilježena 64. godišnjica Bitke na Sutjesci. Svečanost je počela polaganjem cvijeća na centralnom Spomen obilježju, nakon čega je u renoviranom Omladinskom centru izveden prigodan program na kome su o značaju slavne epopeje govorili predsjednik SUBNOR-a Republike Srpske Blagoje Gajić i ministar za rad i boračko invalidsku zaštitu u Vlade Republike Srpske Boško Tomić. Izveden je prigodan kulturno-umjetnički program u kome je učestvovao operski pjevač, prvak Beogradske opere Živan Saramandić, a u organizaciji Udruženja Dramskih umjetnika Republike Srpske prigodan recital izveli su glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke. Na obilježavanju 64. godišnjice Bitke na Sutjesci, kojom je odata dužna pošta svim rodoljubima palim za svete ideje slobode u borbi protiv fašizma, prisustvovali su članovi brojnih delegacija SUBNOR-a iz više gradova Republike Srpske, Srbije i Crne Gore. Brojni gosti i poštovaoci NOR-a, njih nekoliko stotina, iskoristili su priliku da na Tjentištu posjete i druge kulturno-istorijske znamenitosti. Dolinom heroja kao nekada, do kasnih popodnevnih časova, odjekivala je partizanska pesma, a isopred centralnog Spomenika zaigrali su i Kozaračko kolo. Borci su za ovu priliku sa sobom donijeli veći broj trobojki za zvijezdom petokrakom, što je, kako su istakli, bilo i ostalo obilježje njihove borbe.
Na svečanosti nisu primjećeni predstavnici SUBNOR-a sa područja Federacije BiH.

14.06.2007.

УРЕЂЕЊЕ ГРАДА ПО ДОМАЋЕМ РЕЦЕПТУ

На прекјучерашњој сједници СО Невесиње одборници су разматрали идејно рјешење пројекта за уређење ужег градског језгра


Комисије за утврђивање пројектног задатка, координацију и усмјеравање активности на реализацији пројекта уређења трга, главне улице и парка на прошлој сједници информисала одборнике да се на конкурс за израду идејног рјешења није јавио довољан број стручних институција, поново је актуелизован пројекат који је урадила Стручна служба за урбанизам општине Невесиње. Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено – комуналне послове Милош Капор детаљно је одборницима предочио идејно рјешење пројекта уређења ужег градског језгра, а одборници у дискусији нису имали већих примједби и са 13 гласова „за“ подржали су ово рјешење.

На сједници је усвојена Одлука о начину и условима јавне продаје неизграђеног грађевинског земљишта у државној својини.Извјестилац Милош Капор је подсјетио на законске одредбе према којима је обавезно провођење лицитационог поступка, а затим и евентуалне непосредне погодбе.
Одборници су донијели и Одлуку о одређивању мјеста експлоатације пијеска, шљунка и камена.Експлоатација ових сировина вршиће се на локалитетима Мачипоља,Хумчана, Сопиља, Морина и на мјесту старог каменолома у Бојиштима.У Одлуци је прецизирано да општина без накнаде може користити ове сировине за уређење и реконструкцију локалних путева.
На крају сједнице Ђурђа Зубац је поставила одборничко питање у којем је тражила информацију о томе да ли је Влада РС уплатила новац за потрошену електричну енергију током минулог рата.

14.06.2007.

230 000 КМ ЗА ЛЕТЊИ КАМП

 

Министар за породицу, омладину и спорт Републике Српске Проко Драгосављевић потписао је са нечелникм општине Требиње Доброславом Ћуком петогодишњи уговор о „Љетном спортском кампу“, кроз који ће од краја јуна до краја августа у девет смјена проћи више од хиљаду спортиста свих узраста и спортских радника из РС.

Уговор о шестом по реду спортском кампу у Требињу потписали су и директор јавне установе „Требиње спорт“ која газдује спортским објектима, као и директори требињског Дома ученика и Студентског дома гдје ће спортисти бити смјештени.

Како је истакао Драгосављевић, Влада РС финнасираће смјештај и исхрану свих учесника у укупном износу од 230.000 км,а биће издвојена и средства за опрему која недостаје, као што су стрељана, столови за стони тенис, одбојкашко игралиште, све са циљем да се побољша квалитет спорта РС.

 

14.06.2007.

KONKURS ZA UPIS U SREDNJE SKOLE

POSTOVANI UCENICI ZELITE LI SE UPISATI U SREDNJE SKOLE ZA SLEDECU SKOLSKU GODINU POZURITE JER VRIJEME BRZO PROLAZI.

ZA UPIS U SREDNJE SKOLE POTREBNA VAM JE SLEDECA DOKUMENTACIJA:

1. PRIJAVA ZA UPIS(POPUNJAVA SE PRILIKOM PRIJAVLJIVANJA U SVAKU SKOLU)

2.ORIGINALNO SVJEDOCANSTVO O ZAVRSENOJ OSNOVNOJ SKOLI, ODNOSNO NOSTRIFIKOVANO SVJEDOCANSTVO AKO JE UCENIK OSNOVNU SKOLU ZAVRSIO U INOSTRANSTVU

3.IZVOD IZ MATICNE KNJIGE RODJENIH

4. UVJERENJE O ZDRAVSTVENOJ SPOSOBNOSTI,SAMO ZA ONA ZANIMANJA NAZNACENA U KONKURSU

5. DIPLOMU VUK STEFANOVIC KARADZIC

6.DIPLOMU ZA IZUZETAN USPJEH IZ PREDMETA ZNACAJNOG ZA STRUKU, ODNOSNO SMJER GIMNAZIJE(ZA SLUCAJ DA SE PO BROJU BODOVA NE MOZE UTVRDITI REDOSLIJED KANDIDATA).

UPIS UCENIKA SE OBAVLJA U DVA UPISNA ROKA I TO U JUNSKOM OD 4 JUNA DO 29 JUNA 2007 GODINE I U AVGUSTOVSKOM ROKU OD 13 AVGUSTA DO 27 AVGUSTA 2007 GODINE.

PRIJEM ZA UPIS UCENIKA U JUNSKOM ROKU JE SLEDECI:

1. ZA SREDNJECETVEROGODISNJE SKOLE KOJI SU OSNOVNU SKOLU ZAVRSILI SA ODLICNIM USPJEHOM OD 6 DO 9 RAZREDA UPIS SE OBAVLJA OD 11 DO 13 JUNA.

2. REZULTATI SE OBJAVLJUJU 16 JUNA 1007 GODINE DO 10 CASOVA NA OGLASNOJ RABLI SKOLE.

3. PRIJEM DOKUMENATA ZA UPIS OSTALIH UCENIKA U CETVEROGODISNJE SKOLE JE OD 18 DO 20 JUNA 2007 GODINE.

4. REZULTATI UPISA SE OBJAVLJUJU NA OGLASNOJ TABLI SKOLE DO 10 CASOVA 23.06.2007 GODINE.

5. PRIJEM DOKUMENATA ZA UPIS UCENIKA U SREDNJE TROGODISNJE SKOLE JE 25 I 26 JUNA TEKUCE GODINE A REZULATATI SE OBJAVLJUJU 29.06.20007 GODINE NA OGLASNOJ TABLI SKOLE.

VISEGRAD>SREDNJA SKOLA IVO ANDRIC, KRALJA PETRA PRVOG 16

1.GIMNAZIJA-OPSTI SMJER 2 ODJELJENJA 48 UCENIKA

2.MASINSTVO I OBRADA METALA-MASINSKI TEHNICAR 1 ODJELJENJE 24 UCENIKA

3. EKONOMIJA, PRAVO I TRGOVINA-EKONOMSKI TEHNICAR 1 ODJELJENJA 24 UCENIKA

4. UGOSTITELJSTVO I TURZIAM- TURISTICKI TEHNICA U NOVOM GORAZDU 1 ODJELJENJE 24 UCENIKA; KONOBAR POLA ODELJENJA 12 UCENIKA, KUVAR POLA ODELJENJA 12 UCENIKA

 

RUDO>SEDNJOSKOLSKI CENTAR RUDO CARA DUSANA B.B

1.GIMNAZIJA-OPSTI SMJER 1 ODJELJENJE 24 UCENIKA

2. MASINSTVO I OBRADA METALA- MASINSKI TEHNICAR 1 ODJELJENJE 24 UCENIKA;MEHANICAR POLA ODELJENJA 12 UCENIKA;INSTALATER POLA ODELENJA 12 UCENIKA

 

SAJNICE>SREDNJOSKOLSKI CENTAR PETAR PETROVIC NJEGOS KRALJA PETRA PRVOG OSLOBODIOCA 36

1. GIMNAZIJA-OPSTI SMJER JEDNO ODELJENJE 24 UCENIKA

2. EKONOMIJA, PRAVO I TRGOVINA-EKONOMSKI TEHNICAR JEDNO ODELENJE 24 UCENIKA

3.MASINSTVOI OBRADA METALA REZANJEM-OBRADJIVANJE METALA REZANJEM JEDNO ODELENJE 24 UCENIKA

 

FOCA>SREDNJOSKOLSKI CENTAR FOCA CARA DUSANA B.B

1.GIMNZIJA-OPSTI SMJER 2 ODELENJE 56 UCENIKA; DRUSTVENO JEZICKI SMJER 1 ODELENJE 28 UCENIKA; OPSTI SMJER(KALINOVIK) 1 ODELENJE 28 UCENIKA

2. ZDRAVSTVO-MEDICISNKA SESTRA TEHNICAR 1 ODELENJE 28 UCENIKA

3.MASINSTVO I OBRADA METALA-AUTOMEHANICAR POLA ODELJENJE 14 UCENIKA; METALOSTRGUAR POLA ODELENJA 14 UCENIKA

4. UGOSTITELJSTVO I TURIZAM-KONOBAR POLA ODELENJA 14 UCENIKA;KUVAR POLA ODELJENJA 14 UCENIKA

5. EKONOMIJA PRAVO I TRGOVINA-TRGOVAC JEDNO ODELENJE 28 UCENIKA

6. SUMARSTVO I OBRADA DRVETA- SUMARSKI TEHNICAR 1 ODELENJE 28 UCENIKA

 

BILECA>SREDNJOSKOLSKI CENTAR GOLUB KURES VOJSLAVA GACINOVICA 1

1. GIMNAZIJA-OPSTI SMJER 3 ODELENJE 84 UCENIKA

2.EKONOMIJA, PRAVO I TRGOVINA- TRGOVAC JEDNO ODELENJE 28 UCENIKA

3. MASINSTVO I OBRADA METALA- MASINSKI TEHNICAR JEDNO ODELENJE 28 UCENIKA

 

GACKO>SREDNJOSKOLSKI CENTAR PREO SLIJEPCEVIC SOLUNSKIH DOBROVOLJACA 24

1 GIMNAZIJA-OPSTI SMJER DVA ODELENJA 56 UCENIKA

2. MASINSTVO I OBRADA METALA- MASINSKI TEHNICAR JEDNO ODELENJE 28 UCENIKA; VARILAC JEDNO ODELENJE 28 UCENIKA

3. EKONOMIJA, PRAVO I TRGOVINA-POSLOVNO PRAVNI TEHNICAR 1 ODELENJE 28 UCENIKA

 

NEVESINJE>SREDNJOSKOLSKI CENTAR ALEKSA SANTIC OBRENA IVKOVICA B.B.

1. GIMNAZIJA-OPSTI SMJER 2 ODELENJA 56 UCENIKA

2. MASINSTVO I OBRADA METALA-MASINSKI TEHNICAR JEDNO ODELENJE 28 UCENIKA; AUTOMEHANICAR JEDNO ODELENJE 28 UCENIKA

3. EKONOMIJA, PRAVO I TRGOVINA-SKONOMSKI TEHNICAR JEDNO ODELENJE 28 UCENIKA; TRGOVACKI TEHNICAR JEDNO ODELENJE 28 UCENIKA

 

LJUBINJE> SREDNJA SKOLA SVETOZAR COROVIC SVETOSAVLSA B.B

1. GIMNAZIJA-OPSTI SMJER 1 ODELENJE 28 UCENIKA

2. EKONOMIJA. PRAVO I TRGOVINA- EKONOMSKI TEHNICAR 1 ODELENJE 28 UCENIKA

 

TREBINJE> GIMNAZIJA JOVAN DUCIC KARADJORDJA 1

1.GIMNAZIJA-OPSTI SMJER-3 ODELENJE 84 UCENIKA; DRUSTVENO JEZICKI SMJER 28 UCENIKA

 

OTVORENA SU  MJESTA I U TEHNICKOJ SOLI U TREBINJU GDJE SU NA RASPOLAGANJU MJESTA MASINSKI TEHNICAR, AUTOMEHANICAR, PRECIZNI MEHANICAR, TEHNICAR ELEKTROENERGETIKA, SAOBRACAJNI TEHNICAR, VOZAC MOTORNIH VOZILA I GRADJEVINSKI TEHNICAR A U CENTRU SREDNJIH SKOLASU NA RASPOLAGANJU ZANIMANAJA SA POLAJ EKONOMIJE, PRAV I TRGOVINE, UGOSTITEKLJSTVO I TURIZAM, ZDRAVSTVO I SKONOMSKI TEHNICAR U BERKOVICIMA.

 

SRECNO UCENICI.

14.06.2007.

NEZAPOSLENOST NAJVECI PROBLEM BORACA

PREDSJEDNIK BORACKE ORGANIZACIJE REPUBLIKE SRPSKE PANTELIJA CURGUZ PREKSINOC SE SASTAO SA NACLNIKOM OPSTINE NEVESINJE BRANISLAVOM MIKOVICEM I NOSIOCIMA FUNKCIJA U OPSTINSKOJ BORACKOJ ORGANIZACIJE, NA KOJEM JE RAZGOVARANO A AKTUELNIM PROBLEMIMA BORACKE POPULACIJE U NEVESINJU I MOGUCNOSTI PRIBLIZAVANJA PRAVNE REGULATIVE KOJA SE ODNOSI NA OSTVARIVANJE PRAVA  RATNIH VOJNIH INVALIDA I PORODICA POGINULIH BORACA.

PREDSTAVNICI NEVESINJSKE BORACKE ORGANIZACIJE IZNOSILI SU PROBLEME VEZANE ZA  STAMBENO ZBRINJAVANJE, ZAOPSLJAVANJE I DRUGE EGZISTENCIJALNA PITANJA, A POSEBNO SU BILI REVOLTIRANI SVE CESCIM ZLOUPOTREBAMA PRILIKOM PRIKUPLJANJA DOKUMENTACIJE  O ANGAZOVANJU U JEDINICIMA VRS  I DODJELU SUMNJICIH ODLIKOVANJA.

CURGUZ JE IZJAVIO DA CE SE LIZNO ZALOZITI KOD NADLEZNOG MINIOSTRA  DA NEVESINJSKA OPSTINE DOBIJE POSEBAN STATUS ZA PRIORITETNO RESAVANJE  PROBLEMA BORACKIH KATEGORIJA. ON JE ZATRAZIO DA ODREDJENA INICIJATIVA PREMA VLADI RS POTEKNE I OD OPSTINSKIH VLASTI  I LOKALNE BORACKE ORGANIZACIJE ZA RESAVANJE GORUCIH PROBLEMA BORACKE ORGANIZACIJE.

14.06.2007.

POCELA OBNOVA BEGOVE KUCE

PRIJE NEKOLIKO DANA NA BEGOVOJ KUCI POCELI SU RADOVI NA RENOVIRANJU I OBNOVI OVOG OBJEKTA, KOJI PO RIJECIMA AUTORA PROJEKTA MILIJANE F., NACELNICE ODJELJENJA ZA LKONZERVATROSKO-RESTAURATORSKE POSLOVE  U REPUBLICKOM ZAVODU ZA ZASTITU  KULTURNO-ISTORIJSKOG I PRIRODNOG NASLEDNJA REPUBLIKE SRPSKE, TREBA DA BUDU ZAVRSENI NAJKASNIJE DO KRAJA GODINE. INVESTITOR RADOVA ZA OVE PODUHVATE JE FONDACIJA ZA RAZVOJ FIZICKE I DUHOVNE KULTURE DOK CE RADOVE NA BEGOVOJ KUCI IZVODITI TREBINJSKO PREDUZECE NEIMARSTVO.

14.06.2007.

IGOR PEJOVIC NASTUPA U MUZEJU HERCEGOVINE

U OKVIRU TREBINJSKIH LJETNIH SVECANOSTI U PETAK U 20:00 CASOVA BICE ODRZAN KONCERT TALENTOVANOG VIOLINISTE IZ PODGORICE, IGORA PEJOVICA, UCENIKA MUZICKE SKOLE "ANDREJ NAVARA", A OKUPLJENIMA CE SVOJE MUZICKO UMIJECE POKAZATI I DANILO BUJISA OVAJ SVOJEVRSNI HAPPENING ZA LJUBITELJE VIOLINE I MUZIKE ODRZACE SE U MUZEJU HERCEGOVINE, A ULAZ JE SLOBODAN.

14.06.2007.

OSMI SKUP BAJKERA ZA VIKEND

OVOG VIKENDA U GRADU NA TREBISNJICI ODRZACE SE OSMI PO REDU SKUP MOTOCIKLISTA. ORGANIZATOR OVE MANIFESTACIJE JE KAO I DO SADA MOTO KLUB TNT.

U SUBOTU SE OCEKUJE VEC TRADICIONALNI DEFILE SVIH PRISTIGLIH MOTOCIKLISTA ULICAMA TREBINJA A IZ MOTO KLUBA NAJAVLJUJU IZNENADJENJA I NOVINE KOJIH DO SADA NIJE BILO PRILIKOM OKUPLJANJA BAJKERA.

U MUZICKOM DIJELU OVOGODISNJE MANIFESTACIJE NASTUPICE TAXI BEND IZ ZENICA, PROROKO IZ BEOGRADA I LOKALNA GRUPA IZNOGOOD.

ХЕРЦЕГОВИНА
<< 06/2007 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПИШИТЕ НАМ

MOJI FAVORITI
KIDNAPOVANI BLOG (revolucionarno-gradski blog)
više...

BROJAČ POSJETA
27793

Powered by Blogger.ba